AKTIVITETER OCH PAKET

Här kan du boka boende + aktivitet i kombination. Är du medlem i STF får du rabatt på boendet. Paketen erbjuder något mer, en upplevelse, paddling eller helpension till exempel. Vi tipsar även om hur ni kan båtluffa vidare till nästa vandrarhem för att förlänga besöket i skärgården.

“Skärgården bjuder på underbar sensommar under andra haölvan av augusti. Lugnt och skönt och allt är fortfarande öppet. Boendet på vadrarhemmet på Svartsö ingick i den helhelhets bilds som gjorde utflykten till en lyckad och minnesvärd resa. Relativt nybyggd anläggning och rymliga gemensamhetsrum. Hög standard på kök och matsal.”

Rekommenderad av Ingemar Carlssdin, Sverige (Sverige lör 26 aug 2017)

AVKOPPLING I SKÄRGÅRDEN, fredag-lördag

Från 1350 Sek/pers.
En övernattning.

 [ Bokas fredagar 19 april-12 juni ]

Skippa allt vad storstad och trängsel innebär, kom ut och njut av skärgården när den är som bäst….. nu

Ta Waxholmsbåten till en Bistro – Kliv ombord på Waxholmsbåten på fredag em, njut av resan ut till Svartsö med en fantastisk vy över skärgården utanför fönstret. Kliv av på Skälviks brygga och ta en kort promenad till Bistro Sågen. Där får ni avnjuta en middag med varmrätt och dessert tillsammans med öbor i en rustik och hemtrevlig miljö. Sov hela natten i lugnt och skönt hotellrum – Efter middagen får ni skjuts upp till hotellet så ni kan krypa ned i de varma, nybäddade sängarna. Basta vid vattnet och grilla över öppen eld – Lördag morgon bjuds ni på frukostbuffé och kan sen i lugn och ro promenra ned till den vedeldade bastun. Här finns också grillplatsen där ni grillar er korv över öppen eld. Allt ligger precis bredvid vattnet, den natursköna platsen och bryggan är er för en liten stund. Ni väljer själva om ni vill bada bastu först eller göra upp er lägereld för att grilla. I korgen ligger två av Örätts egentillverkade korvar, på skärgårdskött, och flera smaskiga tillbehör som gör det hela lite lyxigare. Ta båten hem igen – Det naturnära och avslappnande dygnet avslutas med en promenad till Skälviks brygga där ni hoppar på och åker med waxholmsbåten tillbaka till Stockholm.

Varmt Välkomna ut önskar: Lotten, Lena, Cilla och Catarina.

I paketet ingår:


En natt med del i 2-bädds hotellrum

2-rätters middag på Bistro Sågen 

frukostbuffé

Bastubad i Abborrvassbad´s bastu

Örätts lyxiga korvkorg

Läs mer

“Toppenställe! Att bli erbjuden skjuts från bryggan till vandrarhemmet en sen vinterkväll var toppen. Likaså att komma in till en brasa och levande ljus i ”allrummet”. Ett mycket trevligt boende, återkommer gärna! ”

Rekommenderad av Helén
(Sverige fre 08 feb 2019)

UPPLEV DEN STILLA SÄSONGEN PÅ SVARTSÖ MED UNDERBAR VANDRING

Från 915 Sek/pers.
En övernattning.

 [ Bokas mellan: 1 oktober – 31 mars ]

Nu är skärgården som bäst! Några sjömil från fastlandet ligger Svartsö, en levande ö året runt. Packa tandborsten, bekväma skor och en bok. Resten finns på plats. Redan på båtresan kommer lugnet smygande mellan bryggorna på väg ut i skärgården.

Ankomst till Svartsö dag 1 med båt från Stockholm. I gästköket väntar ”Lanthandelns middagskasse” från Svartsö Lanthandel på dig, bara att laga till en 2-rätters middag bestående av laxfilé med kokt potatis, sås och grönsaker. Bröd och kladdkaka med vaniljglass. Ost och kex plus frukt. Det ingår mineralvatten och kaffe att själv brygga efter maten. Vid frukostbuffén dag 2 packar du ditt eget lunchpaket och fyller din termos med varm dryck. Upptäck Svartsös grusvägar och stigar på egen hand innan båten tar dig tillbaka till fastlandet igen.

 

I priset ingår:
Boende i en natt med del i vandrarhemsrum med wc
Sänglinne och handduk
2-rätters middag som du tillagar själv i gästköket, ink. mineralvatten och kaffe att brygga efter maten
Frukostkorg dag 2
Lunchpaket med brie/salamibaguette, inkl vatten, liten chokladbit, nötter, frukt & kaffe/te (ta med egen termos)

Läs mer

“Skärgården bjuder på underbar sensommar under andra haölvan av augusti. Lugnt och skönt och allt är fortfarande öppet. Boendet på vadrarhemmet på Svartsö ingick i den helhelhets bilds som gjorde utflykten till en lyckad och minnesvärd resa. Relativt nybyggd anläggning och rymliga gemensamhetsrum. Hög standard på kök och matsal.”

Rekommenderad av Ingemar Carlssdin, Sverige (Sverige lör 26 aug 2017)

ÖLUFF I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD MED SVARTSÖ SOM BAS

Från 700 Sek/pers.
En övernattning.

 [ Bokas mellan: 1 april – 13 december ]

Utforska Stockholms mellersta skärgård under en härlig båtluff. På STF Svartsö bor du på det åretruntöppna vandrarhemmet, med havet och skogen runt knuten. Med SLs accesskort åker du fritt med Waxholmsbolagets alla båtar och kan kombinera vistelsen på Svartsö med andra öar.

Svartsö är en stor och levande ö i Stockholms mellersta skärgård med bofast befolkning året om. En perfekt ö att utforska på cykel året runt. Färdas längs landsvägar, genom öppet jordbrukslandskap, skog och blommande ängar. Ta ett dopp i havet eller stanna vid någon utav de varmare insjöarna. 

Kombinera gärna din vistelse på Svartsö med besök på andra närliggande öar. Med SLs accesskort åker du fritt på Waxholmsbolagets alla båtar. Du får en fin resa ut i skärgården och kan med fördel boka nästkommande övernattning på t.ex. Möja. Kombinera Öluff med vandring i mellersta skärgården.

I priset ingår:
 En natt med del i 2-bädds vandrarhemsrum
Sänglinne & handdukar
Cykel dag 1
Hjälm & karta

Boka nästa natt på t.ex. https://www.svenskaturistforeningen.se/moja

Läs mer

“My husband and I only had one night on Svarstö but our stay at the hostel really helped us make the most of it! The room and patio right outside it were very charming, we loved renting bikes to explore the island, and the beach and dock right near the hostel were beautiful. (I even swam in it!) We would highly recommend it. ”

Rekommenderad av BRC,
(USA fre 07 sep 2018)

 

HITTA LUGNET PÅ SVARTSÖ

Från 725 Sek/pers.
En övernattning.

 [ Bokas mellan: 14 sept – 31 mars ]

Ta båten från stan och hitta lugnet på Svartsö.
Packa ner sköna kängor och åk waxholmsbåt till Svartsö i Stockholms Skärgård under den stilla säsongen. Några sjömil från fastlandet hittar du på Svartsö ditt eget tempo.

Koppla av, koppla ner. Ankomst till Svartsö dag 1 med båt från Stockholm. Laga middag i gästkök, avsluta kvällen med en god bok i brasans sken i matsalen. Vid frukostbuffén dag 2 packar du ditt eget lunchpaket och fyller din termos med varm dryck. Upptäck Svartsös stigar och grusvägar under dagen. Vandra genom skog, längs havet och över äng. På vägen upplever du naturens skiftningar och djurliv. Vill du hellre cykla så är de fina grusvägarna som gjorda för det. Ligger isen tjock så packa långfärdsskridskorna för en fin tur på sjön eller havet. På eftermiddagen vänder båten åter mot fastlandet.

I priset ingår:
Boende en natt, del i vandrarhemsrum med wc
Linne
Handduk
Frukostbuffé dag 2
Lunchpaket från frukostbuffén inkl mineralvatten, liten chokladbit, nötter & kaffe/te.
Karta.
Ta med egen termos

Läs mer

Vi fick silver i årets
kudde 2018 med vår storsäljare – Övandring i Stockholms skärgård!

Sedan sommaren 2014 har vi arbetat tillsammans med våra gäster för att hela tiden bli bättre. Detta har gett resultat och hösten 2018 fick vi silver i STF´s tävling ”Årets kudde”. Vi är så otroligt stolta över detta pris och ser redan fram emot nästa års tävling. Ni hjälper oss att nå hela vägen fram till guld!

ÖVANDRING I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD

Från 1 600 Sek/pers.
Två övernattningar.

 [ Bokas mellan: 21 juni – 10 aug ]

En skatt i Stockholms skärgård – en hemlig övandring! Med egengjorda kartor, lunchpaket och tips om smultronställen skapas ett skärgårdsäventyr. Vandra över Svartsö, Brottö-Ingmarsö, ro båtluffarleden till Finnhamn och ta båten tillbaka till Svartsö Sågen.

Du ankommer till Svartsö dag ett med Waxholmsbåt. Vid frukostbuffén dag 2 packar du ditt eget lunchpaket innan du vandrar till Söderboudd brygga på Svartsö, 4km. Efter 10 minuter ombord på Waxholmsbåten är du framme vid Södra Ingmarsö och påbörjar ca 5 km vandring österut över Ingmarsö och Kålgårdsön där du ror båtluffarleden över till Finnhamn. Här väntar 2,5km vandring till Finnhamns brygga där du tar båten tillbaka till Svartsö. Totalt 11,5 km. Dag 3 fortsätter du njuta av Svartsö eller tar med din lunch till nästa ö. Upplev övandringen som 2017 vann brons och 2018 silver i kategorin Årets natur- och kulturupplevelse i Årets kudde!

 

I priset ingår:
Boende i två nätter med del i vandrarhemsrum med wc
Sänglinne och handduk
2 frukostbuffé
1 lunchpaket från frukostbuffén inkl mineralvatten, liten chokladbit, nötter & kaffe/te
1 lunchpaket med matig sallad, dryck och kaffe/te (ta med egen termos)
Lån av karta

Läs mer

“Nybyggt och rent och fint ställe. Hyrcyklar som fungerade fint och en underbart vacker ö.”

Rekommenderad av Biggan -18
(Sverige mån 21 maj 2018)

CYKLA PÅ SVARTSÖ

Från 1180 Sek/pers.
En övernattning.

 [ Bokas mellan: 1 juli – 11 aug ]

Upptäck Svartsö från cykelsadeln. Bo i bekväma rum med egen wc och dusch. Frukost och lunchsallad, redo för picknick ingår.

Svartsö upplevs med fördel från cykelsadeln. Efter ankomst till ön kan du börja upptäcktsfärden direkt med en tur till Alsvik, 4 km från vandrarhemmet. Ta med badkläder, kanske passerar du ett lockande bad längs vägen. Efter en god natts sömn i 2-bäddsrum med egen dusch och wc i rummet, serveras frukostbuffé i den gemensamma matsalen och du får med en färdiglagad sallad att äta på stranden eller kanske ombord på Waxholmsbåten på väg mot nästa upplevelse.

I paketet ingår:
Boende 1 natt, del i tvåbäddsrum med dusch och wc
Sänglinne och handduk
1 frukostbuffé
1 lunchpaket med matig sallad, dryck och kaffe/te (ta med egen termos)
Cykel dag 1 och karta

Läs mer

“Besökte Svartsö med kajak. Bra uppläggningsplats nära vandrarhemmet. Modernt och fint vandrarhem som överträffade våra förväntningar! Trevlig personal. Kommer gärna tillbaka!”

Rekommenderad av Eva
(Sverige tis 28 aug 2018)

KAJAKHELG PÅ SVARTSÖ

Från 4 350 Sek/pers.
Två övernattningar.

 [ Paketet gäller: 6/9-8/9 ]

En unik vistelse i en genuin del av Stockholm skärgård! Bo på trevliga Svartsö skärgårdshotell på Svartsö och häng med på guidad kajaktur under dagarna 2. Paddla under ledning av guide, inklusive helpension i samarbete med Bistro Sågen.

Waxholmsbåt från Strömkajen fredag kväll. Gemensam middag. Lördagen börjar med frukost och genomgång av dagens kajaktur och nödvändig säkerhet. De gemensamma erfarenheterna och vädret bestämmer dagens mål. Efter att vi har bekantat oss med kajakerna bär det iväg ut i mellersta skärgården. Lunchpaketet intas på den ö som passar dagens tur. Efter en heldag i kajaken avnjuts en 3-rätters middag på Bistro Sågen, 2 km. från vandrarhemmet. Efter frukost på söndagen paddlar vi en till utflykt kring Svartsö innan Waxholmsbåten vänder mot Stockholm på söndag eftermiddagen.

I priset ingår:
Boende 2 nätter, del i tvåbäddsrum på Svartsö skärgårdshotell.
Helpension (middag på fredag kväll till lunchpaket på söndag)
Sänglinne och slutstäd
Kajak med flytväst, kapell, paddel och säkerhetsutrustning
Guide under hela vistelsen: Stefan Lomner

Läs mer

“Fick ett trevligt bemötande och fick skjuts till färjan. Dessutom gjorde de ett avdrag på priset då min kompis blev sjuk och jag fick det som ett enkelrum istället. Mycket tillmötesgående!”

Rekommenderad av Anonym
Sverige (Sverige sön 05 aug 2018)

VANDRINGENS DAG & KVÄLL PÅ SVARTSÖ

Från 1 585 Sek/pers.
En övernattning.

 [ Paketet gäller: 14, 15 sept. ]

Upptäck Svartsö i mörker på Vandringens dag. Lunch, höstmarknad och bastu vid Bistro Sågen, 2 km. från boendet. Mörkervandring 4 km. till Svartsö Krog där en 4-rätters middag serveras.

Hösten är vacker i skärgården. På Svartsö sammanfaller i år Vandringens dag med Lammlördag. Kombinationen bjuder på boende på Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem, lunch, höstmarknad med bl.a. lokalproducerat lammkött och grönsaker, och allmän bastu vid Bistro Sågen, Aborrvass. 4-rätters middag på Svartsö Krog. Båda måltiderna innehåller såklart lamm. Genom hela arrangemanget vandrar du mellan aktiviteterna. Till och från lunchen (2 km.) på fina grusvägar, till middagen under stjärnklar himmel till Svartsö Krog vid Alsvik (4 km). Promenad sker med vandringsledare.

I paket ingår:
Sänglinne och handduk
Lunch på Bistro Sågen
3-rätters middag serverad på Svartsö Krog
1 frukostbuffé
pannlampa
Vandringsledare till Svartsö Krog
Bilskjuts hem från Svartsö Krog

Läs mer

Boka här!

10 PERSONER ELLER FLER

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Läs om stora sällskap här!