OM OSS

Vi har öppet året runt.

2014 öppnade Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem. Vi har hunnit med många fester och gäster genom åren. Varmt välkomna att besöka oss och skapa egna minnen från Svartsö. Boka boende direkt här på hemsida, eller kontakta oss på: info@svartsonorra.se / 08-542 474 00

Här kommer en hälsning från oss som driver
Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem.

Jag som tillsammans med mina fantastiska kollegor driver verksamheten heter Lotten. Jag och min familj bor året runt på Svartsö. Innan jag fick äran att driva Svartsö Skärgårdshotell drev jag verksamheten på Finnhamn tillsammans med mina föräldrar. Finnhamn är en ö som gränsar till ytterskärgården österut, väl värd ett dagsbesök!
Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem ägs av 4 familjer på Svartsö som satsat tid, mark, energi, och pengar för Svartsös framtid. Mina kollegor är alla hel- eller deltidsboende i Stockholms skärgård. Svartsö skärgårdshotell och vandrarhem öppnade sommaren 2014. Året därpå fick jag möjligheten att även arrendera vandrarhemmet på Stora Kalholmen av Skärgårdsstiftelsen. Sedan dess driver jag tillsammans med mina kollegor båda anläggningarna. Varmt välkomna!

OM ÖN

Svartsö tillhör Värmdö kommun och ligger cirka 2 distansminuter öster om södra Ljusterö samt strax väster om Ingmarsö. Svartsö ligger i den mellersta delen av Stockholms skärgård och är en av de större öarna i området. Här möter du öppna jordbrukslandskap och under vår och sommar står ängar och dikesrenar i full blom. Ön är cirka 8 km. lång och 2 km. bred. Öns grusvägar är lämpliga för löpning, vandring och cykelturer. Här finns även flakmopeder, 4-hjulingar, ett fåtal bilar och enstaka traktorer. Svartsö har cirka 60 åretruntboende och många deltidsboende. Sedan generationer tillbaka har ön en central och återkommande plats i Skärgårdens och Stockholms historia. Förr i tiden hade öarna och dess invånare olika öknamn som var förknippade med olika djur. Svartsöborna var, och är, stolta grisar. Tecken på det kan man se när man besöker Svartsö krog. Idag har ön  förskola, låg, mellan och högstadieskola. Åretruntöppna Svartsö Lanthandel (Alsvik) är ombud för post, systembolag och apotek. Läkarbåten besöker ön enligt tidtabell och numera finns  återvinningsstation, restauranger och hos oss finns logi med konferensmöjlighet. På sommaren ökar den fasta befolkningen till cirka 1000 genom öns många fritidshus. Vägnätet på Svartsö består av grusvägar samt ett stort antal upptrampade stigar. Ön är lättillgänglig för rullstolsburna och handikappanpassade lokaler och toalett finns hos oss.

Att se och upptäcka

Svartsö är en levande ö med bra cykel och vandringsmöjligheter. Stanna på ön eller gör dagsutflykter till grannöar i närområdet. Varför inte en dag på Möja, Finnhamn eller Ingmarsö?